domingo, 29 de enero de 2017

Benimaclet en el Guiness

BENIMACLET EN EL GUINESS


El dia 3 de Decembre de 1995 quedarà per sempre en la memòria de molts habitants del nostre poble degut a que Benimaclet entrà en el llibre Guiness dels Récorts. Aquell dia el Poble de Benimaclet, gràcies a l'iniciativa d'un grup de jóvens (el Grup Universitari Parroquial- GUP), conseguia posar 1.066.810 pessetes "rubies" (6411.6 €) en filera arribant a 22.403 metros de llongitut, desplaçant a la ciutat d'Alcalà d'Heranes que fins a aquell moment ostentava el récort (822.500 pessetes i 17.500 metros). La gesta va ser certificada pel notari Vicente Espert i el topògraf Ricardo Andrés, que actuaren desinteressadament.

Des del mes de Maig d'eixe any el proyecte estava en marcha. En la majoria dels comerços de Benimaclet se replegaven en vedrioles pessetes "rubies" o qualsevol donatiu que volguera fer-se. Estes monedes anaven a retirar-se de la circulació inminentment i tenien poc de valor, per lo que la gent se desprenia d'elles en facilitat.

La finalitat d'aquell event era triplement solidària: La construcció d'un pou en Suràfrica, a on se trobava el missioner Rafael Pérez, colaborar en la construcció d'un polígon industrial en El Salvador promocionat pel salesià Pepe Moratalla i en tercer lloc el sosteniment del menjador parroquial “San José” de Benimaclet, a on encara hui acodixen decenes de famílies en escassos recursos de Benimaclet.


Durant vàries semanes el locals parroquials obriren les seues portes al poble per a classificar les monedes i anar colocant-les en fileres en cinta adhesiva de manera que fora més fàcil la seua manipulació el dia del récort. Famílies sanceres treballaven en cadena per a conseguir l'objectiu. Els organisadors conseguiren ilusionar a un poble i pràcticament s'acapararen totes les pessetes de totes les entitats bancàries de la ciutat de Valéncia.

Aquell 3 de decembre s'esperava la presencia d'autoritats per a començar l'acte, pero finalment no acodí cap polític a posar la primera pesseta i hagué de fer-ho el retor de Benimaclet, Juan Luis Orquin. Des de les 10 del matí fins a entrada la nit centenars de voluntaris anaren colocant les pessetes en un recorregut que començava en la Plaça de Benimaclet, Sant Espirit, Enric Navarro, Baró de San Petrillo, Vicent Zaragozà, Emili Baró, Poeta Asins, Puçol i tornava a la Plaça de Benimaclet. Hi hague animació pel carrer per grups teatrals, un mercadet solidari en la Plaça de Benimaclet a on participaren diverses ONGs, servici d'entrepans i beguda per als voluntaris,...

A l'endemà tots els mijos de comunicació (escrits, radiofònics i televisió) valecians se feren resò d'aquella gesta que va inscriure a Benimaclet en el Llibre Guiness i dugué la solidaritat per tot el món. Més de 4 tonellades de pessetes “rubies” se transformaren en pous, fàbriques i dinars.


Aquells jóvens del GUP encara hui realisen actes solidaris. Gràcies al treball realisat de forma incansable pel grup organisant diferents events per a atraure l'interés del públic i gràcies al respal de particulars i de menuts empresaris s'ha conseguit mantindre el menjador obert i realisar molts alvanços en els proyectes de Senegal.

Més informació sobre el GUP i els seus proyectes en : http://www.asociaciongup.es

Més fotos















No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet